MISSIE

Het klinkt misschien een beetje ‘zweef’ maar met ruim 16 jaar track record in de zakelijke markt, blijft verbinden en heel maken over als missie van ZIN Creatie wanneer je alle randverschijnselen van de dagelijkse business pelt.

Voor wie het nog niet wist: missie is niet wat een organisatie doet, maar dat wat mensen drijft om te doen wat ze doen. Zo besloot ik, ergens begin 2000, als toenmalig marketing manager mijn hart te volgen en te doen wat voor mij zin had.

Inmiddels heb ik ontelbare bedrijven van binnen gezien en CEO’s, marketeers, ondernemers en communicatieprofessionals gesproken. En met geweldige creatieven gewerkt aan de meest uiteenlopende projecten. Bij alles staat steeds hetzelfde centraal: verbinding leggen en het geheel kloppend maken. Op die manier hebben mooie case studies voor Canon leads en nieuwe klanten opgeleverd, heeft ORTEC het meest omvangrijke en spraakmakende jubileum van de afgelopen 25 jaar meegemaakt en is engineering contractor ESI Eurosilo van onvindbaar naar 1ste paginapositie in Google gegaan. Maar ook kleinere bedrijven staan sterker in de markt met een website die precies het goede verhaal vertelt. Team Time Trainingen, trainingsbureau voor grote organisaties, kreeg binnen 1 week na lancering een uitnodiging en de opdracht van totaal nieuwe klant. En videoproducent SKIPP scoort volop aanvragen van nieuwe opdrachtgevers door duidelijke positionering en de toepassing daarvan in de nieuwe website.

Waar ZIN wordt ingezet, komt  marketing in beweging. Van strategie naar communicatie en creatie als één doorlopend en logisch geheel. En dat werkt! Wil je weten hoe dat voor jouw bedrijf uitpakt? Bel even of mail je vraag.

Veel succes en graag tot ziens!

Bart

Bart Koster

VISIE

Mijn visie is dat verbinding met de klant ontstaat vanuit de Kern van de zaak. Wanneer deze oorspronkelijke gedachte vervaagt, raakt een bedrijf ontworteld en bedreigd in zijn bestaansrecht. Deze tijd vraagt om een heldere gedachte, een missie zo je wilt, die zichtbaar is in Mensen, Middelen en Methoden die ingezet worden om het uitgangspunt te realiseren. Bijvoorbeeld: oogstrelende computers maken waarmee je zonder handleiding kan werken en creëren. Of: niemand uit te sluiten van een volwaardig bestaan. Maar ook: mensen in staat stellen om samen te werken voor het algemene goed.

Als de organisatorische laag rond de Kern is ingevuld, vertaalt zich dat in Producten, Prijzen, Promotie en Plaats van verkrijgbaarheid: de klassieke marketingmix. Die moet volledig geënt zijn op de Mensen, Middelen en Methoden rond de Kern. Een klantonvriendelijke helpdeskmedewerker of een rigide ERP-systeem komt harder aan dan de mooiste slagzin in je folder of website. De marketingschil leidt tot de volgende laag: de Cirkel van Vertrouwen. Van klanten, ketenpartners, leveranciers en ambassadeurs die waarde zien én ervaren: voor hun organisatie én voor hen als individu. Dit is waar de business vandaan komt oftewel omzet en opdrachten. Wil je weten wat de belangrijkste waarde is die je bedrijf voor klanten vertegenwoordigt? Check de debiteurenadministratie. De cirkel van vertrouwen is de verdiende plek van je bedrijf in de Markt of het marktsegment (voor de marketeers onder ons).

Nieuwe business in B2B, valt vrijwel nooit uit de blauwe lucht vanuit de markt, maar loopt altijd via de Cirkel van Vertrouwen: een relatie die een relatie vertelt dat ze bij jouw bedrijf moeten zijn. Investeer in de Cirkel van Vertrouwen en de business groeit. Zo kan het best zijn dat je bedrijf een succesvolle business heeft en toch (of juist daardoor) een schamele, verouderde website. Herkenbaar?

ZIN BUSINESS MODEL

AANPAK

Om het communiceren van waarde hanteerbaar te maken, is jarenlange ervaring samengevat in een krachtige tool: de Content Driehoek van ZIN. De aanpak vanuit de Content Driehoek is dat we eerst alle drie zijden in beeld brengen om ze vervolgens goed op elkaar aan te laten sluiten. Binnen die driehoek ontstaat dan krachtige content voor al je communicatiemiddelen. Sommigen noemen het ook wel een strategisch business model, wat niet vreemd is. Want wat binnen de de drie zijden vanuit communicatie Content genoemd wordt, is in feite Toegevoegde Waarde. En dat is de bron van elke business.

De basis is de Doelgroep: wat zijn de belangen, de uitdagingen, de risico’s en de positie van de mensen op wie je je richt? En zeer belangrijk: wat is de missie van de organisatie waarin zij acteren?

Potentiële klanten moeten jouw bedrijf kunnen plaatsen tussen de alternatieven in de markt: dit is Positionering. Is je positionering niet onderscheidend? Dan zullen zij voor anderen kiezen waar dit wel goed uitgewerkt is. Je weet dat je positionering goed is als mensen over je bedrijf zeggen: “Daarvoor moet je bij hen zijn, die passen daar helemaal bij!”

De derde zijde is de Propositie: de betekenis van je producten en diensten voor de doelgroep. Die wordt bepaald door de ontvangers: als zij die niet zien, dan is het er gewoon niet voor hen. En dát wordt weer bepaald door de mate waarin je de belangen van de persoon en de organisatie dient. Aldus moet je je doelgroep kennen. En zo is het plaatje weer rond.

ZIN Content Driehoek

driehoek_kaal_v2