Duurzame marketing

Miosole Zonnepanelen heeft content en regie voor website en bedrijfsfolders bij ZIN Creatie ondergebracht. Via LinkedIn en de website van ZIN Creatie ontstond het contact met deze nieuwe opdrachtgever uit Zaltbommel. De directeur en eigenaar besloot een gesprek aan te gaan. En zoals steeds vaker het geval is, waren ook hij en zijn mensen te druk met hun werk om de promotie en marketing er ook nog eens bij te doen. De zelf opgezette website was nooit verder gekomen dan de eerste aanzet. Ook de ontwerpen voor een bedrijfsfolder en actieflyer bleven onderin de stapel liggen.

Content en regie

Content en regie zijn bij ZIN Creatie ondergebracht. Hieronder vallen fotografie, copywriting, design en drukwerk, plus afstemming met webbouwer en hosting partij. Directeur/eigenaar Walter van Putten: “Wij willen nu echt stappen gaan maken. Als installateur en technisch adviseur kom je niet verder dan technische teksten. Ik had de eerste opzet uitgewerkt, maar wat ik zocht was een andere insteek die bij onze klanten past én bij ons natuurlijk. Wij adviseren en installeren zonne-energiesystemen bij particulieren. Daarvoor zijn wij veel op pad, want het gaat echt enorm goed. Maar als je hele dagen op klus bent, blijft al het kantoorwerk liggen. In plaats van ad hoc bij verschillende partijen, wil ik de marketing bij één vertrouwde partner onderbrengen. Daarmee bouwen wij iets op wat je anders steeds weer opnieuw bij elkaar moet zoeken.”

Onderscheidend vermogen

In een markt die sterk groeit zijn er veel partijen die voor grote projecten gaan en snel zoveel mogelijk vierkante meters zonnepanelen willen leggen. Brainstorm over bedrijf en doelgroep maakte duidelijk dat Miosole voor een andere benadering kiest. Voor de particuliere consument speelt kostenvoordeel niet de enige rol, het gaat om zijn woonhuis en om een bijdrage te leveren aan een steeds breder besef van duurzaamheid. Miosole kiest voor kwaliteit en aanspreekbaarheid. Het verzorgingsgebied is daarom niet groter dan een straal van 50 kilometer. “Wij werken met vakmensen en willen goed werk leveren. Meters rammen, dat laat ik aan anderen over”, aldus Walter van Putten. Met deze invalshoek en de vertrouwdheid van een gedreven familiebedrijf werkt ZIN Creatie de komende tijd aan een onderscheidende positie.