DRIE KANTEN AAN ELK VERHAAL

Als je mensen en markten wilt veroveren moet je met sterke content voor allerlei kanalen komen. Het goede nieuws is dat er altijd drie kanten aan elk verhaal voor je doelgroep zitten. Als je die goed op elkaar laat aansluiten, heb je een bron van pakkende boodschappen voor welk middel dan ook. In een goed verhaal komen alle drie kanten helder naar voren:

1. Kies en ken je doelgroep

Kies je doelgroep en weet tegen wie je praat. Wil je onverdeelde aandacht van de ondernemer, HR-manager of facilitair verantwoordelijke? Dan moet je vooral vragen beantwoorden die voor die persoon van belang zijn. Dat is lang niet altijd hetzelfde als datgene wat jij zelf graag kwijt wilt. Heb je geen kennis van de pijnpunten, belangen en behoeften van je doelgroep (buyer persona) dan weet je niet genoeg om interessant te zijn. Interesse van je doelgroep begint bij jouw interesse voor hen!

2. Zorg voor duidelijke positionering

Klanten maken keuzes door alternatieven af te wegen. Positionering is de unieke plek die je inneemt tussen het aanbod in de markt. Ben je een high end specialist, prettige middenmoter of klein en flexibel? Positionering begint bij een heldere kijk – van buiten naar binnen – op de onvervreemdbare eigen plek in de markt. Als je die hebt, kan je dit ook uitdragen in alle communicatie. Dat maakt dat anderen voor jou kunnen kiezen. Behoefte aan een heldere kijk op de zaak?

3. Hanteer een heldere propositie

Je propositie is niet een product of dienst, of een actie. Het is wat je als bedrijf aan toegevoegde waarde levert: toegevoegde waarde in de zin van ‘bijdragen aan het belang van de klant’. Daar zijn dan wel weer producten of diensten voor nodig. Maar die zijn niets anders dan het bewijs van je propositie. Bijvoorbeeld: “ZIN maakt marketing(projecten) haalbaar en hanteerbaar.”

Op deze wijze zorg je voor content waar de doelgroep zich in herkent, dat zij je bedrijf goed kunnen plaatsen én dat zij zich bewust zijn van de toegevoegde waarde die je te bieden hebt.

footsteps-isp-6037867-447x290
driehoek_kaal_v2