Voor Limoon in Haarlem ontwikkelt ZIN Creatie sinds kort content om het B2B-activiteiten van het reclamebureau te ondersteunen. De reactie van de eerste klant “Net als direct na ons gesprek ben ik wederom blij verrast. Je stelt goede vragen en ik vind het knap dat je zoveel goede dingen hebt onthouden en ook met de juiste toon weet te verwoorden in de opzet van het artikel”. Binnenkort gaan we weer op pad voor vervolgartikelen over de innovatieve werkwijze van dit bedrijf in de maakindustrie.

Thought leadership

In de zakelijke markt is innovatie de drijvende kracht om een sterke positie op te bouwen. De hoofdrol is daarbij niet weggelegd voor producten en diensten, maar voor het gedachtegoed dat erachter steekt. Natuurlijk verwachten inkopers en opdrachtgevers de vereiste kwaliteit en leverbetrouwbaarheid, maar dit zijn hygiënefactoren om mee te kunnnen doen. Om je te onderscheiden is niet alleen het doorvoeren maar vooral ook het uitdragen van een aansprekend gedachtengoed cruciaal. Anders dan concullega’s in metaalwarenindustrie, stelt dit bedrijf de mensen en klanten centraal in plaats van productie en techniek. Dit op basis van Quick Response Manufacturing (QRM). Dat heeft grote gevolgen voor de manier van werken, maar de resultaten zijn zeer positief. Met maandelijkse artikelen en social media posts laten wij dit zien en bouwen wij aan de bedrijfsnaam en thought leadership.

QRM en vertrouwen

Quick Response Manufacturing is een bedrijfsstrategie die tot doel heeft bedrijfsresultaten te optimaliseren door het verhogen van de reactiesnelheid en de flexibiliteit. Het productieproces wordt in verschillende productiecellen ingedeeld. Elke productiecel bestaat uit een productieteam met een verantwoordelijkheid om halffabricaten op de juiste manier te produceren en te assembleren. De teams hebben zelf de opdracht om de juiste keuzes te maken om het productieproces zo goed mogelijk te laten verlopen. Dat zorgt er voor dat de teams verantwoordelijkheid nemen en gedreven zijn om doelen te halen. QRM  maakt dat productiecellen zichzelf corrigeren en optimaliseren zodat de levertijdens nog beter worden behaald en processen nog effectiever verlopen.