Deze 3D animatie maakten wij voor de Europese introductie van een serie multifunctionele printers van Ricoh. Zo konden we voorafgaand aan de lancering, zonder fysiek product, al een introductievideo maken.

Hoe werkt 3D animatie?

Dat er geen fysiek product nodig is levert wel een creatieve uitdaging op: je moet alles nabootsen om een vloeiende virtuele werkelijkheid te creëren. Dat vereist niet alleen sterke motion designer vaardigheden, maar vooral ook een goed script en een scherp oog voor details.

Hoe laten we het product verschijnen? Hoe beweegt de ‘camera’? Welk licht komt van welke kant en hoe verandert dat in de beweging als we in- en uitzoomen? En dit dan synchroon met het verloop van scenes die producteigenschappen presenteren. De eerste stap is een creatief concept waar een op de tijdlijn uitgewerkt script uit volgt.

Vervolgens wordt het object volledig in 3D opgebouwd. Te beginnen met basisvormen die later van gedetailleerde vorm, kleur en textuur worden voorzien. Als alles eenmaal in de 3D software zit, kan je er alles mee doen: draaien, omkeren, in- en uitzoomen enzovoorts. Vervolgens zijn de diverse acties geanimeerd. Daarnaast hebben we in een aparte laag de teksten en de schermwisselingen in het touchscreen panel ondergebracht. Hierdoor kunnen deze in de post-productie gewijzigd worden zonder dat de hele animatie opnieuw gerenderd moet worden.

De laatste fase is het renderen: ruim 100 uur, verdeeld over vier zware computers, voor anderhalve minuut animatie! Maar het resultaat is dan ook echt super cool.

Wil je graag meer weten over dit project? Vragen staat vrij. Neem contact op.