SEO content SDIM

In opdracht van SDIM Online Marketing Haarlem schreef ZIN Creatie SEO content. Door gebruik te maken van goede zoekwoorden is de website van de klant optimaal voor Google herschreven.  Natuurlijk ook voor andere zoekmachines, maar het mag duidelijk zijn dat Google maatgevend is. Het leuke is dat het teamwerk met een SEO Consultant voor het eindresultaat zorgt.

SEO content SDIM

 

Zoekwoordanalyse

Door eerst een zoekwoordanalyse te doen en daaruit de beste zoekwoorden te filteren, konden wij per pagina de teksten optimaliseren. De SEO aanpak is ook altijd om elke pagina te optimaliseren voor een specifiek onderwerp, waar weer bepaalde zoekwoorden bijhoren. De klant had natuurlijk al een prima website, maar de teksten waren duidelijk door eigen mensen geschreven. Dat is vaak te zien aan veel intern woordgebruik en het communiceren vanuit productkennis in plaats vanuit de klant. De uitdaging als copywriter is vervolgens om de wereld van het Algoritme te combineren met die van de klant (bezoeker) en technische informatie over de producten.

 

Snel schakelen

De eerste pagina’s die opgeleverd werden waren meteen zo goed bevonden, dat de klant nog een extra deel in de website liet uitwerken optimaliseren. Door snel schakelen met alle partijen stond de content binnen een week na oplevering live. Mooie klus, prima resultaat. En nu is het verder weer meten, evalueren en verbeteren. Want zowel de concurrentie als Google staan nooit stil.