Groei en executiekracht voor de Nederlandse maakindustrie

Ooit stond ik in ploegendienst in verschillende fabrieken, een jaar voordat ik de Achterhoek verliet om te gaan studeren. Het was een gave tijd als snotaap met geld op zak, eelt op de vingers en vrienden in de kroeg. De geur van de werkvloer heb ik echter nooit vergeten. Na vele omzwervingen ben ik weer terug, nu als associate partner van groei-implementatiebureau GrowProud en zowel trots als enthousiast!

Wie mij kent als marketingpartner en content schrijver, weet dat ik altijd al een voorliefde voor techniek en innovatie heb gehad. Een zak chips of babykleertjes, daar kan ik weinig mee. Maar processen, mensen en systemen om iets groters te realiseren, daar word ik direct een soort van wakker van. Klanten waar ik al jaren een toffe samenwerking mee heb, zitten vrijwel allemaal in de technologie. Hoe mooi is het dan als je een partij tegenkomt die net zo gedreven is om technische bedrijven naar een hoger niveau te tillen?

GrowProud staat voor groei

Als groei-implementatiebureau richt GrowProud zich op de maakindustrie. Wat het bureau drijft is het behouden en (internationaal) succesvol laten floreren van de vele mooie maakbedrijven in Nederland. Dat gebeurt door expertise en executie te leveren op gebied van Strategie & Organisatieverbetering, Export, Marketing & Sales. Oprichter en eigenaar Alfred Klunder: “Het is fantastisch om je te realiseren dat wij in Nederland een maakindustrie van wereldformaat kennen. Met GrowProud wil ik graag een bijdrage leveren om deze industrie te laten groeien en daarmee ook werk en banen voor heel veel mensen mogelijk te maken.”

Behoefte aan uitvoering

Als adviseur werkt Alfred al jaren op directieniveau. Precies daardoor weet hij dat er een grote behoefte is om strategie en plannen de directiekamer uit te krijgen en de werkelijkheid in te helpen: “Steeds meer klanten willen dat wij de interne vertaling doen en hen ook naar buiten toe begeleiden. Daarom waren wij op zoek naar een Groeipartner Marketing & Communicatie. Het mooie aan het verhaal is dat wij Bart al eerder bij een klus hadden betrokken en wij elkaar later weer spraken over een andere opdracht. Toen ik vroeg of hij misschien iemand kende voor de rol van projectmanager marketing en communicatie, kwam hij met zo’n scherp inzicht in die positie dat de gedachte ontstond dat hij wel eens die figuur zou kunnen zijn!”

“Wat ik mooi vind aan GrowProud is dat het niet gaat om losse middeltjes of deliverables, maar om groei en waarde. Wat daarvoor wordt ingezet is in feite ondergeschikt. Dat sluit precies aan op mijn insteek voor klanten!

Naadloos van denken naar doen

Na jaren succesvol als verbindende schakel tussen strategie en executie gewerkt te hebben, kan ik dit nu doen binnen GrowProud. Mijn rol is invulling te geven aan projecten in marketing en communicatie. Heel gaaf is dat ik hiervoor kan samenwerken met teamleden die ieder een eigen domein hebben. Van organisatieadvies, HR en export tot online marketing en communicatie.

Samen kom je verder

Voor alle duidelijkheid: ZIN Creatie is breder dan de maakindustrie en blijft gewoon doorgaan. Want het werk is alleen maar meer geworden. Het leuke is dat we nu elkaar versterken kunnen op gebieden die eerder niet in huis waren. Alles kan, maar niets moet. Alfred Klunder: “Samen met Bart kunnen wij klanten beter van dienst zijn om ze beter in de markt te zetten en groei te realiseren. De eerste projecten zijn al gestart en ik kijk uit naar nog vele volgende.”

Meer weten over GrowProud?

Zoek je groei en executiekracht?

MAAK GEBRUIK VAN RUIME EXPERTISE

Wendbaarheid en time-to-market zijn essentieel voor een gezond bedrijfsresultaat. Een kwartaal heeft maar 3 maanden. Als je er langer over doet voordat iets het daglicht ziet, duurt het nog een kwartaal voordat je leads en verkoopresultaten hebt. Laten we gewoon eens praten, dat is al de eerste stap in de slagvaardige uitvoering van jouw plannen!