Nieuwe website Showrent

Bij Showrent draait alles om de klant en deadlines van evenementen. Dat maakt dat de website al jaren stilstaat. Tot dat werkelijkheid en website totaal niet meer overeenkomen. Dat gaat veranderen met de compleet nieuwe website die binnenkort live gaat!

Beurzen, congressen, bedrijfsfeesten, theathershows, live entertainment en meer: Showrent levert alles voor professionele presentatie. Dat betekent licht, geluid, beeld, podia en begeleiding. Vaste klanten weten prima wat zij aan Showrent hebben. Zij gaan ook niet naar de website om zaken te regelen. Maar de rest van de markt ziet niets anders dan een gedateerde website met oud nieuws en minimale foto’s. Zo komt het bedrijf tussen de alternatieven in branche stoffig over, terwijl het bedrijf bij nacht en ontij op pad is voor schitterende evenementen in de zakelijke markt. De werkelijke situatie is de website al lang ontgroeid. Herkenbaar?

Van techniekgericht naar evenementgericht

Zoals bij veel bedrijven zat veel kennis en ervaring in het hoofd van nensen die de boel runnen. Na een eerste gesprek met Richard Gorter van Showrent hebben we samen met Fred Overvliet van bureau Versgeplukt een kick-off gehouden. Vervolgens heb ik in verschillende gesprekken met Richard de positie en de richting van het AV-verhuurbedrijf boven water gekregen en hebben wij daar een portfolio met product-marktcombinaties aan gekoppeld. Op basis hiervan konden wij een sitestructuur opzetten waarin alle onderdelen aanbod komen.

Voor Showrent was het een omslag om in plaats van techniekgericht vooral evenementgericht te communiceren. Door de werkelijke situatie tussen Showrent en opdrachtgevers als uitgangspunt te nemen, ontstond de broodnodige relevante content voor verschillende doelgroepen, goed verpakt in een frisse nieuwe website!

De behoefte aan een nieuwe website ontstaat vaak door interne ontwikkelingen. Anders gezegd, achter de etalage naar de buitenwereld is er in de winkel van alles aan de hand. Soms al een hele tijd, soms ingrijpend en recent. Omdat de primaire focus de op de bedrijfsprocessen en de operatie gericht is, blijft de website dan achter. Dat gaat goed, tot het niet meer goed gaat. En dan wordt een nieuwe website een forse inhaalslag op meerdere niveaus.

“In ons werk moet je gewoon altijd klaarstaan. Een evenementenbureau dat na kantoortijd een uitgewerkt voorstel mét begroting wil, als het kan de volgende dag, of een beursorganisatie die exposanten met vragen naar je doorstuurt, je doet het. Want als het evenement draait moet alles kloppen. Deadline is deadline.”

De werkelijke waarde die Showrent biedt is risico-uitsluiting en vertrouwen dat het goedkomt. In de hectische wereld van evenementen is dat een groot goed. Want er is constante tijdsdruk en er zijn veel verschillende partijen en onzekerheden, terwijl het eenmalige effect van een event nooit meer overgedaan kan worden. Als je dat aankunt, is het niet vreemd dat je al 35 jaar succesvol bezig bent!

Ook een nieuwe website nodig?

VERTEL ME EENS WAT OVER JE PROJECT

Je bedrijf zit al een hele tijd een verouderde website, maar je hebt geen idee waar te beginnen? Dan kan ik helpen. Ik ontwikkel de juiste content om de business sterk in de markt te zetten. Een homepage die direct duidelijk maakt wat er te halen valt, je unieke verhaal voor Over Ons, heldere productpagina’s, nieuwsartikelen, blogs en meer.